Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
01.07.2017.
11:55 > 11:55
Jedini izlaz iz situacije u kojoj se nalazi Apoteka "Novi Sad" je javno-privatno partnerstvo ili likvidacija, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
  • nss

    04.07.2017 10:55
    nss
    sve drzavne firme sa nesposobnim kadrom ,koji naravno nikada nije odgovarao nego je naprotiv dobio ministarske fotelje, su prodate istim tim foteljasima tj njihovim kumovima i braci i sve se dogadja sa razlogom a ludi narod i dalje glasa....za godinu dana ode i radosno detinjstvo na dobos...samo gledajte
  • Shea buter

    03.07.2017 22:56
    @ grad NS
    Dr Max preuzima postojece nazovi manje lance. Valjda nece otvarati nove lokale...
  • grad NS

    03.07.2017 19:10
    apoteka NS

    Ček da dođe za koji dan dr max...
  • Novosadjani

    03.07.2017 18:07
    Inspektor
    Zar već ne radi farmaceutska inspekcija?
    Što se nas tiče poželjno bi bilo da redovno obilazi SVE apoteke i državne i privatne.
  • Shea buter

    03.07.2017 17:54
    @ inspektor
    Vi verujete u to? Pa ta inspekcija postoji pa vidim sve se kaznjavaju apoteke. Dajte molim vas. Korumpirani su svi do jednog!
  • Inspektor

    03.07.2017 15:09
    Farmaceutska inspekcija
    Uopste ne znam zasto se brinete za drzavne apoteke, brinite se za privatne apoteke, jer ce polovina biti zatvorena kada pocne sa radom farmaceutska inspekcija.
  • Sportista

    03.07.2017 12:24
    Crni biser
    Šta nas briga šta misliš ti?
    Mi plaćamo doprinose za obavezno zdravstveno osiguranje i očekujemo lečenje za slučaj povrede za NAŠ NOVAC kod sportskog lekara i o trošku RFZO:
    Zašto se od NAŠIH PARA finansira poslovanje dispanzera za sportsku medicinu na Limanu?
    Neću da plaćam platu i ostalu logistiku za zaposlenog dr , ako ot toga nemam besplatno lečenje.Zatvorite dispanzer sportske medicine!
    Ako treba da se plaćamo preglede, otići čemo za naš novac kod privatnog doktora.
    Neka nas oslobode plaćanja obaveznog doprinosa za zdravstvo,da se osiguramo kod neke osiguravajuće kuće za te pare.
  • Filozofija

    03.07.2017 11:45
    @Dr
    E ta filozofija nas je i dovela u ovu situaciju!
    Pacijenti plaćaju doprinose za zdravstvo 10,5% od svoje plate svakog meseca,a RFZO ne plaća od tih para fabrikama lekova i veledrogerijama,već zaposleni u državnima apotekama od preuzetih neplaćenih,a prodatih lekova koji ne idu na recept i od participacije po receptu isplaćuju sebi platu, dok ostale troškove poslovanja ne plaćaju
    .Nagomilane dugove treba da plati grad NS iz budžeta da bi Vi započeli drugi krug finansiranja svojih ZAGARANTOVANIH PLATA.
    I još nešto : Vi ozbiljno verujete da će veledrogerije i fabrike lekova i nadalje isporučivati lekove državnim apotekama,a da im RFZO ne plaća?.NEĆE!
  • Pacijent

    03.07.2017 11:31
    @Dr
    Neće ni državne ni privatne apoteke imati lekove,ako ih RFZO ne bude plaćao.
    Ne očekujete valjda da fabrike lekova POKLANJAJU lekove državnim apotekama?
    Državne apoteke su veći trošak jer privatne apoteke same finansiraju svoje ostale troškove poslovanja (plate zaposlenih, poreze, zakupe lokala, režija i slično), pa su privatne apoteke zato JEFTINIJE za budžet i RFZO:
  • Dr

    03.07.2017 09:57
    Razmislite malo bolje
    U tome i jeste priblem.Privatne apoteke ce imati lekove samo ako RFZO redovno bude placao,lepo ste rekli, a to niko ne moze da zna,kao sto onda nismo ni sigurni da li ce u privatnim apotekama biti lekova na recept, a pacijent ne sme da ceka.U drzavnim apitekama pacijente ceka lek.Nema kalkulacije na tu temu!!!
  • Cilj

    03.07.2017 09:44
    Dr
    To što državna apoteka ne razmišlja tržišno to u praksi znači da se sve ZAGARANTOVANE BRUTO PLATE zaposlenih iisplate, a za troškove poslovanja šta ostane!
    Platiće budžet ili RFZO ponovo!
    Tako je u platama pojeden ceo lager lekova...
    Preuzme državna apoteka lekove, pa ih proda i isplati plate, a ne plati dobavljačima i ostalim poveriocima. Kao mi ne poslujemo tržišno.
    Ali svoju platu očekujete redovno. Vi bi da Vaš netržišni način poslovanja neko drugi finanasira.Ko?
    Kod netržišnog poslovanja uvek neko na kraju plati račune.Niste znali? Nema besplatno.I "besplatno" plati neko drugi.Vaš netržišni način na koncu plaćaju pacijenti koji za svoj doprinos za zdravstvo nemaju nikakvo lečenje, a Vi imate za naše prilike dobre plate.
  • Shea buter

    03.07.2017 09:42
    @ Ana
    Svi su zavrsili iste skole, isti zakon citaju tako da molim Vas ne velicajte vise vase sposobnosti kao zaposleni u drzavnoj apoteci. Savesnih ima i u privatnom sektoru, ispade sad u privatnom pojma nemaju. Ne budite ograniceni. I vi u drzavnom ste se se smejali sta se sve privatnim prodaje pa u sledecem naletu ups, prodajete naoceare sa dioptirijom, prodajete klompe...Od toga ste tu platu poceli da zaradjujete a ne od recepta.
  • Shea buter

    03.07.2017 09:36
    @ doktor
    Zanima narod kako misle oni u skupstini i kako Komora zdravstvenih radnika misli i o narodu i zaposlenima. Inace, ne pamtim kad sam stigla na red u drzavnu ambulantu. Sve lekove kupujem jer je drzava to dozvolila.
  • Pacijent

    03.07.2017 09:29
    @ Dr
    Pa i ovako me već lekovi i lečenje koštaju basnoslovno. Plaćam od svoje plate svakog meseca 10,5% doprinose za zadravstvo,a pretežni deo lečenja plaćam privatno, kao i lekove, jer ih pola nije na pozitivnoj listi.
    Privatnim apotekama iz poreza i doprinosa bar neću morati da pokrivam gubitke za bruto plate radnika,(neto + 68% porezi i doprinosi) a to je najveći izdatak poslovanja u Srbiji.
    Ijoš nešto: neka me država oslobodi plaćanja obaveznog doprinosa za zadravstvo.Sklopiću polisu osiguranja sa nekom osiguravajućom kućom za taj novac i plaćaću svoje troškove lečenja na taj način.
    Od državnog zdravstva nema nikakve koristi. Od mojih doprinosa za zdravstvo lečite preko reda koga Vi hoćete,a mene pošaljete u privatnu praksu da plaćam ponovo Od doprinosa za zadravstvo već godinama unazad finanasira se besplatna logistika za privatnu praksu i dodatnu neoporezovanu zaradu zaposlenih zdravstvenih radnika..
  • Pacijent

    03.07.2017 09:23
    @ Ana
    O kakvom skrivanju lekova pricate? Vise ste vi iz drzavne muljali sa receptima i fondom nego sto se sad kod privatnika tako radi. Kod privatnika nema mlacenje prazne slame, kasa mora da se napuni da bi se zaradila i plata i kirija za lokal i sve ostalo. Plate ste samo vi iz drzavne imali ohoh iznda u odnosu na privatni sektor. Probudite se, pocite da pisite CV, da se pripremate razgovor i sl. Pacijenti su jednako usluzeni u privatnom sektoru, o tome ne treba da brinete.
  • Stečaj

    03.07.2017 09:18
    Jedina opcija za firmu u blokadi je stečaj.
    Likvidacija bi značila da se svi poverioci izmire u 100% iznosu.
    Grad za to nema para.
    Proglasite stečaj. Apotekari će naći posao u privatnim apotekama ili sami otvoriti svoju privatnu apoteku. Čekanje samo nagomilava dugove .
    Pacijenti za svoj doprinos za zdrvstvo hoće LEKOVE, a ne da održavaju postojanje državnih apoteka zbog apotekara.
    PS I u privatnim apotekama biće lekova na recept ,ako ih RFZO bude plaćao .Ne očekujete valjda da privatna apoteka kupi o svom trošku lekove i podeli ih pacijentima na recepte, a da RFZO privatnim apotekama te iste lekove ne plati u ugovorenom roku?
  • Dr

    03.07.2017 08:44
    Razmislite malo bolje
    Dragi pacijenti i ostali....drzavna apoteka za krajnji cilj nema bogacenje i zaradu...privatnik razmislja trzisno.Pa Vi procenite!!!
  • Ana

    03.07.2017 08:00
    Razmislite malo bolje
    Naravno da ne podcenjujem inteligenciju pacijenata.Naprotiv,konacno su shvatili gde se i kako radi.Vracaju se u drzavne apoteke sa gomilom recepata!!!!
  • Privatnik

    03.07.2017 00:36
    @ Apotekarka
    Više nego očigledno je da i Vaše plate treba da budu duplo manje da bi poslovali pozitivno.
    I ja sebi ne isplatim platu koliko mi treba,već koliko zaradim.Zašto bi se od mojih pooreza i doprinosa za zdravstvo finansirala Vaša nezaradjena plata, a na moj račun?
  • Pacijent

    03.07.2017 00:31
    @ Apotekarka
    O.k. onda isplatite sebi te plate koje ste zaradili od prodajnih marži i nema problema.
    Ali Vi očigledno to ne možete, već imate gubitak koji očekujete da plati ili budžet grada NS ili RFZO od mojih poreza i doprinosa za zdravstvo.
  • Pacijent

    03.07.2017 00:26
    @ Ana
    Pa Vi g-djo moju pamet ozbiljno podcenjujete. Zašto bih ja bilo kom apotekaru dao i recept i platio punu cenu leka? Jedino u slučaju ako lekar prepiše da je moja participacija 100% cene leka, a ne mogu ga kupiti bez recepta ni u državnoj , ni u privatnoj apoteci.
    I još nešto , kako taj pacijent dodje kod Vas u državnu apoteku sa gomilom recepata, ako su mu recepte već uzeli u privatnoj apoteci ?
    Dajte, saberite se malo....
  • Apotekarka

    02.07.2017 22:33
    Zabluda
    Pojedini od vas ne znaju kako sistem funkcionise.Drzavni apotekari svoje plate moraju da zarade kroz marzu sto znaci da se ne finansiraju od doprinosa za zdravstvo .Nelojalna konkurencija i razliciti uslovi poslovanja (tenderi)su drzavne apotekare doveli do propasti.Sa druge strane privatnici se bogate na racun toga sto im poslove apotekara obavljaju manje strucna lica (tehnicari)za duplo manje para.
  • pripravnik

    02.07.2017 21:18
    u kom grmu lezi zec
    Kako se zove to sto se desilo samo pojedinim drzavnim apotekama?Da li je neko od zaposlenih progovorio sta se i kako se desilo?Oni sigurno znaju dobar komad price, nemaju plate i dalje cute...Ajmo ljudi, ne dozvolite da vas vise blate a vecina vas nije nista skrivila...Dakle, istinu u javnost i tako ce biti mir.
  • Dr

    02.07.2017 20:02
    Cene usluga?
    Koliko ce pacijente kostati lekovi i usluge privatnih apotekara kada zatvore drzavne apoteke? Basnoslovno!!!!
  • Ana

    02.07.2017 19:13
    Razmislite malo bolje
    Ne trebaju drzavne apoteke? A zasto onda pacijenti sa gomilom recepata dolaze i kazu da im privatnik naplati punu cenu leka koji je na receptu i pri tom uzme i pare i isti taj recept.Da ne pricam o lekovima koje neki privatnici drze sakrivene u duplim fiokama,ispod stepenica itd.Pa da li je normalno da takvima poverite svoje zdravlje?
  • Razmišljam

    02.07.2017 18:38
    Zdravstveni radnik
    Ako lekove mogu da podignem na recept i kupim u privatnim apotekama, nije mi potrebno da od mog doprinosa za zdravstvo plaćam zaposlene u državnim apotekama i pokrivam njihove gubitke u poslovanju.
    Ako sve funkcioniše bez njih, a funkcioniše,logično je zaključiti da su višak.
    Višak su jer ne trebaju pacijentima.
    Otvorite svoju privatnu apoteku gospodine, zaradite sebi platu, kao i ostalih 500.000 gradjana Srbije koji radi u privatnom sektoru i plaća krvavo poreze i doprinose na svoje plate, da bi punili budžet koji ste se Vi nameračili da doživotno ugodno trošite u državnoj apoteci.
  • Zdravstveni radnik

    02.07.2017 16:47
    Kakav visak zaposlenih?
    U apotekama nema viska zaposlenih zdravstvenih radnika.Naprotiv, fali ih.Mozda ima viska nemedicinskog kadra....kao i u drugim zdravstvennim ustanovama.
  • Razmišljam

    02.07.2017 15:37
    @Ana
    Ako sav novac od zdravstvenog osiguranja bude potrošen na plate viška zaposlenih u zdravstvu i pokrivanje gubitaka zbog njihovog opuštenog poslovanja, para za lekove na recept svakako neće ostati.
  • Pacijent 2

    02.07.2017 12:11
    Zatvorite već jednom te državne apoteke,a zaposlenioma otkaz , pa na biro.Neka traže sebi posao kao ostali gradjani Sbije.
    Od mog doprinosa za zdravstvo očekujem lečenje i lekove,a ne plaćanje astronomskih plata viška zaposlenih u zdravstvu.
  • Pacijent

    01.07.2017 23:47
    Resite problem
    Resite vec jednom tu agoniju sa drzavnim apotekama....da i mi pacijenti i zaposleni u tim apotekama znaju na cemu su...Da li je moguce da nece postojati drzavne apoteke!? Preveliki rizik za zdravstveni sistem....a tek za pacijente.
  • Ana

    01.07.2017 23:08
    Lekove na recept zaboravite
    Da li neko razmislja hoce li gradjani sutra kada se ugasi drzavna apoteka,imati gde da podignu lek na recept.Privatnici to izvegavaju naksimalno, hronicni pacijenti ce se zamisliti.....Privatnik nena interes da izdaje lek na recept, jer ukoliko "pretera"sa izdavanjem....ide na tendersku nabavku.Jadni hronicni pacijenti....ko zna sta ih ceka....
  • ĐURA

    01.07.2017 22:43
    TOLIKO O JPPu
    "javna državna analiza JPPa je dovršena 2009 godine na Novom Zelandu s zaključkom da postoji premalen broj dokaza o koristi JPPa i da je bolje naći druge načine financiranja državnih projekata "
    https://sh.wikipedia.org/wiki/Javno-privatno_partnerstvo
  • insajder

    01.07.2017 21:17
    Poznata prica sa tuznim krajem
    Ovo vec postaje uobicajena prica vladavine SNS-a.Prvo se na celo neke firme postave polupismeni ljudi.Oni dovedu svoje pajtose sa kupljenim diplomama.Onda se u tu pricu ubacuju razne firme koje pobedjuju na namestenim tenderima.I tako lek koji kosta u apoteci Jankovic 100 dinara u drzavnoj apoteci kosta 130 dinara.Nije poenta prodati firmu privatniku.Poenta je u tome da se privatizuje menadzment.I da privatnik otera sve kriminalce koji godinama namestaju tendere svojim pajtosima.Kad se to desi apoteka ce poceti da posluje normalno.Onda ce za 2-3 godine da nestanu dugovi i apoteka ce poceti da daje budzetu a ne da bude njegova rupa.Ali u tom slucaju ce mnogo sendvicara sa partijskim knjizicama da leti napolje.A takodje vise nece moci da se pune dzepovi pojedinaca.Zato je najbolja opcija da se preduzece dovede do kraja i onda prodaja.I tu opet krece namestaljka.Prvo ce da objave prodaju za neku vecu cenu.Naravno niko se nece javiti.Onda sledi cena koja je mizerna.Grad ne dobije nista a pojedinci opet napune svoje dzepove jer od tog koji je kupio dobiju procent.I tako ce ici redom.Prvo Stan pa apoteke pa onda SPENS i ...Ne zaboravite da te apoteke imaju extra lokacije.Samo razmislite koliko kosta njihova imovina?To vam je slicna prica kao sa Vrsackim vinogradima.Inace nije samo SNS to radio.Radili su to i ranije samo sto SNS sad zavrsava njihov posao.Sutra kad privatnik dobije monopol nad komunalnim poslovima idu gore i cene komunalija.Pa cemo se cesati svi gde nas ne svrbi
  • gradjanin

    01.07.2017 20:03
    fff
    Taj koji bude zakupio apooteke, sa zadovoljstvom cu mu donositi lekove sa isteklim rokom koje on po zakonu mora da primi, a sada ih ne prima I sve pacijente salje da odnose lekove sa isteklim rokom u drzavnu apoteku.
  • i ja

    01.07.2017 18:40
    volim varos
    I ja volim varos :) Likvidacija zdravstvene ustanove? Pa otkad to moze, pa di to ima ? Mozete Vi to mnogo bolje gradski oci, zar ste ovoliko dumali da biste izasli sa ovakvim predlogom, pa mogli ste to i lane, bar ne bi bio toliki dug za plate.NS ce biti jedini grad sa likvidiranom apotekarskom ustanovom, jel se to tako kaze? Od jedine profitabilne oblasti zdravstva, doslo se do gubitasa, uzas
  • Shea buter

    01.07.2017 18:22
    @evgenije
    Pripasce nekom vodji lokal naravno :) Uopste ne mora biti namena za apoteku. Lokal je i onako bio u zakupu. Mozda se Petrus bas tu preseli.
  • Pacijent

    01.07.2017 18:18
    @apotekar
    Tesko da ce u NSu biti takav scenario. Ne bih da imenujem ko ce preuzeti sve do jedne, ali to se iz prilozenog moze zakljucit ( vec je preuzeo jedan lokal drzavne). A i taj doticni, ne zeli ekipu koja je ostala u drzavnoj do poslednjeg momenta. A verujem ni da ovima koji su ostali, taj poslodavac ni u ludliu nece odgovorati.
  • Volim Varos

    01.07.2017 18:17
    Ko je sledeci?
    Koja je sledeca zdravstvena ustanova za javno privatno partnerstvo? Da li se znaju posledice javnog privatnog partnerstva apoteka po zdravlje stanovnistva?
  • Pacijent

    01.07.2017 18:13
    @ Direktno sa terena
    Farmaceutska struka je odavno izgubila svoj smisao, svakavi faktori su uticali na to. Ta njihova zabrana otvaranja apoteka jos nije stupila na snagu a stupice kad poslednji lanac i saka jada malih ne otvori. Problem nece biti resen. Najveci problem zapravo jeste marza i mogucnost lanaca da se igraju sa cenama. Profesija kao profesija je postala dno dna, da su farmaceuti pametni pa lepo obustve rad sto kod privatnika sto u preostalom drzavnom sektoru i zatraze uslove. Ali to se nece dogoditi, jer se plase kao i svi ostali gradjani Srbije. Cuti i trpi, ne dizi bunu, cemu...? Plate nikad jadnije, radno vreme, uslovi rada. Zavrsisi fakultet pa upisi odmah ekonomiju, marketing da plivas.
  • Direktno sa terena

    01.07.2017 17:22
    Društvene apoteke marža 18%. Privatne apoteke marža 12%.
    Rabate i kase društvene apoteke stavljaju u svoj džep(oni koji vode društvene). Privatne od toga jedva preživljavaju izuzev par megalomana koji koriste neuređenost tržišta a to je JEDINSTVENA CENA LEKA, MARŽA OD 25%, ZABRANA OTVARANJA apoteka. Farmaceuti vlasnici apoteka udružite se KONAČNO pošto samo tako sprečavate pojedince a svi znate koje pošto ih neću imenovati da ne blatim struku koja je već dovoljno srozana. Godinama su vas bojkotovali farmaceuti iz državnog sektora a kako su ih vodili zubari i ostali " stručnjaci" sada ste im i vi dobri. Vratite dostojanstvo struci a ne matematici. To možete samo ne znate da možete.
    U tom slučaju će biti nevažno ko uzima državne apoteke.
    U NS ima apoteka kojw imaju stručno i kvalifikovano osoblje.
    Megalomani nemaju dovoljan broj farmaceuta baš zato što su kao market.
    Struka i pacijent su na dosta mesta u prvom planu.
    Podržavam gradonačelnika da se reši pitanje državnih apoteka i zaposlenih ali u ovakvoj situaciji rešiće državne a zatvoriti 50 privatnih. Hvala
  • @podpitanje

    01.07.2017 17:16
    Ima u Futogu jedan sportski dispanzer. Ne jede, skromno se oblaci, ne placa grejanje, kucu i ordinaciju nasledio, ..., te zato ne naplacuje preglede i lecenje. Inace je odlican lekar, specijalista. Ocekuje se da sada, u kolonama, idete kod njega. Ima i gradski prevoz. Ustvari, to ce vam biti i najveci trosak.
  • Nervirach

    01.07.2017 16:58
    Botovi, evgenije je opet pravu. PatriJote, jel vam jos nije jasno da ste naseli, ovi za koje ste glasali su tu da sve za.eru i raz.ebu. Patriotizam i patriJotizam su dve razlicite stvari.
  • NS65.

    01.07.2017 16:43
    GRADONAČELNIĆE, VI STE DIVNI..
    "Vučević: Javno-privatno partnerstvo ili likvidacija Apoteke Novi Sad"
    PA, OVAKO NI KOMUNISTI NISU PRETILI!!!
  • apotekar

    01.07.2017 16:39
    kod privatnika
    Grad Šabac je uradio najbolji posao za Apoteke. Privatnici licitirali lokale sa sve zaposlenima. Novcem od licitacije vratili pola duga apoteke. Obavezni da zadrze sve radnike. E sad, da li ce ovakav posao da sklopi I NS tesko je pitanje jer privatne apoteke drze po jednog diplomiranog farmaceuta u apoteci, a po zakonu mora u svakoj smeni da ima diplomiranig farmaceuta...
    Gradske apoteke su sistemski problem u Srbiji jer u svakoj Opstini su u blokadi, a privatnim cvetaju ruže. Dakle, od kad je SNS preuzeo zdravstvo I vodjenje drzave, apoteke drzavne su u gubitcima.
  • @privatno

    01.07.2017 16:27
    Savet
    ... nemojte placati trenera i clanarinu. Lecenje povreda i redovne kontrole su sigurno vaznije od toga.
  • /

    01.07.2017 16:22
    /
    a nece da 'razgovara' kao za kinesku cetvrt?
  • podpitanje

    01.07.2017 16:08
    Nije sad tema ali neko je otvorio pitanje, a stvarno zasto se niko od nadleznih ne obrati javnosti povodom ovog deranja koze sa cenama u sportskom dispanzeru, ipak smo mi do skoro maltene u kolonama dolazili u sportski dispanzer.Cija je to odluka i zbog cega?
  • 123

    01.07.2017 15:59
    Vec vidim partnerstvo i velikeee zelene table sa natpisom APOTEKA JANKOVIC
  • Crni biser

    01.07.2017 15:13
    @Privatno - društveno
    Što Vučevića pitate kada je za to što ste naveli zadužen SPS tj Veselin Bojat???
    Deca treba da se bave sportom rekreativno, da uživaju. Vi što se nadate da ćete od njih napraviti zvezde i obogatiti se hmmm od toga nema ništa. Takav prođe 1 u 1000. Ako baš hoćete da ulažete u to izvolite pa rizikujte. I detetove povrede i kapital. Ja sam ipak za fiskulturu i druženje dece kroz individualne i kolekrivne sportove, bez forsiranja.
  • Neoplantius

    01.07.2017 14:21
    Ne trebaju nama nikakve državne institucije, (sledeći korak je ukidanje Radosnog detinjstva, a ko zna, zašto ne i bolnica) jedino što nam treba su državnici.
    Za rad državnih institucija nisu odgovorni menadžeri već političari. Svako ukidanje državnih ustanova bi trebalo da povlači i pozivanje na odgovornost ljudi koji su svojom politikom doveli ustanovu dotle.
  • Dule

    01.07.2017 14:08
    @evgenije
    Izvini, a koja to basta u centru grada je zimi zastakljena? Nije ti ovo Beograd, druze.
  • ns

    01.07.2017 13:43
    Drzavne apoteke su imale profit dok su imale i monopol. Takodje i ostala drzavna preduzeca opstaju na trzistu iskljucivo zahvaljujuci monopolskoj poziciji. Barem da su plate skromne nego su sebi nabili najvece plate u drzavi. Ogoljena pohlepa.
  • Rade

    01.07.2017 13:13
    I treba da vas pogase sve i onako je to radilo kao privatno posao je moga tu da dobije samo ako su mu roditelji radili tu niste se bunili dok su se delili viskovi koje niste zaradili e pa gospodo vreme je da ugasite svetlo ja od poreza mog nezelim da finansiram zauvek vas javasluk
  • Cistac metlom

    01.07.2017 13:10
    Zdravko
    Kako da ne ......"gubitasi "unapred peipremlhen plan da se za tepsiju ribe proda nekom tamo skorojevica koji je devedesetih kvalitetno prohujao...... tamo odakle ste vi dosli!
  • grad je kriv

    01.07.2017 13:09
    i neko treba da odgovara
    Zato sto su pare ulagane u galensku laboratoriju, a mogli ste da vratite dugove, sad ode mast upropast i niko nije kriv
  • privatno

    01.07.2017 12:46
    drustveno
    Gospodine Vucevicu, hocete li ovako javno objasniti i zasto Sportski Dispanzer na Limanu u Domu Zdravlja naplacuje od ove godine 1600 dinara , ako dete ili odrasli se povrede i dodju na pregled.Nisam cula da ste o tome pricali, da li vi mislite da ja kao roditelj imam para da placam i mesecnu clanarinu trenerima i za lecenje sportskih povreda?U toku lecenja povrede postoje i kontrolni pregledi i svaki put po jos 1600 dinara. Imate li Vi duse gospodine Vucevicu?
  • Vladimir

    01.07.2017 12:45
    Evgenije, a ovako je lokal bas reprezentativan...
  • Komentator

    01.07.2017 12:45
    Nema kraja demokratizacijama..
    Sve zarad bogaćenja uske grupe ljudi, belosvetskih dušebrižnika, naših vrlih ministara i doministara. Strani faktor nas razvaljuje od Titove smrti do danas. Albansko proleće uz dolazak MMF "stručnjaka", koji nam već tada objašnjavaju da moramo uzeti još kredita. Nije kraj! Trajaće dok ne umremo ili se ne iselimo. Pobeda svetskog ološa i naših loših đaka.
  • Zdravko

    01.07.2017 12:33
    To su jedina dva moguća rešenja, ali isti je slučaj i sa Stanom. Nema potrebe da se finansiraju gubitaši.
  • Pacijent

    01.07.2017 12:05
    Likvidirace vas garant. Ima jacih od vas, radnici ce zavrsiti kod privatnika sto realno za vas kadar znaci slog.
  • evgenije

    01.07.2017 12:03
    U slučaju likvidacije, kome će pripasti ovaj izuzetno atraktivni lokal na izuzetno atraktivnom mestu? Javlja mi se da će se u tom slučaju ovde otvoriti neki od ko zna koliko već fensi restorana ili kafića u ovom gradu a na trotoaru će nići jedna od onih bašti sa ogradom od kovanog gvožđa dok će zimi biti ostakljena i u narednih 100 godina se neće micati odatle. Samo će se gazde menjati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna